Gideon Tazelaar

Het Gideon Tazelaar trio, bestaande uit Gideon Tazelaar (saxofoon) Ties Laarakker (contrabas) en Wouter Kühne (drums), speelt de muziek van de legendarische jazzpianist en orkestleider Duke Ellington. De jonge muzikanten gaan de uitdaging aan om met deze kleine groep het overweldigende geluid van Ellington en zijn Big Band te vangen.


Gideon Tazelaar (1997) begon op zijn 7e met saxofoon-spelen. Op zijn 8e trad hij op in het Concertgebouw in Amsterdam en vanaf zijn 11e speelde hij bijna ieder jaar op het North Sea Jazz Festival, onder andere met zijn eigen kwartet. Op zijn 14e werd hij toegelaten tot de bachelor-opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hij viel meermaals in bij het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en het New Cool Collective en speelde met de wereldtop van de jazz: Dick Oatts, Eric Alexander, Benjamin Herman, Ruud Jacobs, Peter Beets, John Engels etc.  


Ties Laarakker (1989) begon op jonge leeftijd met muziek maken. Hij koos op zijn 14e voor de contrabas en werd op zijn 16e toegelaten tot het conservatorium van Amsterdam. Hij speelde in klassieke orkesten, popbands en ontelbare jazzformaties. Uiteindelijk ontpopte hij zich in ensembles als Bop This! en de Dutch Concert Big Band tot de zuivere jazzbassist die hij nu is. Naast zijn muzikale carrière werkt Ties als wiskundige bij de Universiteit van Utrecht.


Wouter Kühne (1996) begon op zijn derde te drummen op potten en pannen en kreeg op zijn 7e zijn eerste drumles. Op zijn 16e maakte hij zijn debuut op het North Sea Jazz Festival. Wouter studeert ook aan het Conservatorium van Amsterdam. Wouter is een veelgevraagde drummer onder Nederlands beste muzikanten.